EKO Kupa 2023.

16. Međunarodna ekološka akcija na Kupi “EKO Kupa 2023” održala se u subotu 22. travnja 2023. godine u Brodu na Kupi upravo na Dan planeta Zemlje.

       

Okupili su se ispred  Osnovne škole u Brodu na Kupi osnovci iz OŠ Trsat, srednjoškolci iz Pomorske škole Bakar i Gimnazije V. Nazor iz Zadra,rafteri, ronioci, vatrogasci, članovi Udruge “KUPA” i TŠD Kostel (Republika Slovenija).

Svijest o očuvanju okoliša u ovom je kraju narasla, no posla je ipak bilo. Čistili su se dijelovi vodotoka rijeke Kupa raft čamcima, ali i pješice. Prekrasan proljetni dan i  kombinacija zelenog i plavog  zaista su bili očaravajući.

Ponosni smo što smo se ponovno okupili u kupskoj dolini, da pokažemo još jednom našu brigu za očuvanje okoliša, a posebno voda.

 

Učenici sudionici: Dokmanović Jan, Dokmanović Tin, Majić Bošnjak David, Vranešić Antonela, Maršanić Marijana, Levak Lucija, Sadak Borna, Horvat Nikolina, Brkić Adrian, Magdić Gabrijel, Špehar Anamarija, Jurić Mate, Kutleša Duje i Ikić Kristijan uz pratnju nastavnika – Polića Iva i Kučan Marice.

Podjeli objavu