UPISI U DOM

U Domu mogu biti smještene učenice i učenici svih srednjih škola s riječkog područja. Ako nakon upisa učenika ostane slobodnih mjesta, u Dom se mogu primiti i studenti Sveučilišta u Rijeci.

 UPISI U DOM ZA ŠKOLSKU 2023./2024. GODINU

 UPIS UČENIKA PRVOG RAZREDA U DOM

U Dom se mogu upisati učenici koji upišu Pomorsku školu ili neku drugu srednju školu s riječkog područja. Upisi u Učenički dom odvijaju se putem stranice domovi.e-upisi.hr (na temelju Odluke i Natječaja). Molimo zainteresirane da ispune pretprijavu za Dom i pošalju je na dom@ss-pomorska-bakar.skole.hr.

 

 UČENICI IZ UKRAJINE

Učenici iz Ukrajine koji upišu Pomorsku školu ili neku drugu srednju školu s riječkog područja i zainteresirani su za smještaj u Učeničkom domu „Tomislav Hero“ mogu zatražiti upis u Dom tako da podnesu molbu za upis, koju onda razmatra Upisno povjerenstvo i odlučuje o njoj na temelju materijalno-tehničkih uvjeta i pedagoških kriterija. Zainteresirani učenici trebaju dakle ispuniti molbu za upis te ju poslati na dom@ss-pomorska-bakar.skole.hr.

 

BROJ SLOBODNIH MJESTA ZA UČENIKE KOJI UPISUJU PRVI RAZRED SREDNJE ŠKOLE – JESENSKI ROK

4 mjesta za učenike
19 mjesta za učenice
Ovisno o broju prijava Dom može promijeniti kvote.

GLAVNI ROKOVI – (JESENSKI ROK)
28. 8. 2023. – prvi dan od kojeg se učenici mogu prijaviti u sustav za upis na domovi.e-upisi.hr i prijaviti se za upis u neki učenički dom (odabir domova), vjerojatno od 12 sati
30. 8. 2023. u 12 sati – završetak prijava, od tada se može ispisati (isprintati) i dostaviti prijavnica za upis u neki učenički dom: učenici ispisanu i potpisanu (potpisuju i učenik i roditelj/skrbnik) prijavnicu skeniraju/fotografiraju i učitavaju u sustav za upis na domovi.e-upisi.hr (ili ju dostavljaju razrednici/ku)

31. 8. 2023. – drugi i posljednji dan za dostavljanje prijavnica za upis, vjerojatno do 12 sati

31. 8. 2023. u 12 sati – objava konačnih ljestvica poretka (popis učenika koji su ostvarili pravo na upis u Učenički dom u jesenskom roku), od tada je moguće ispisivati i učitavati upisnice, liječničke potvrde i ugovore

31. 8. i 1. 9. 2023. – upisi u Učenički dom:

1) ispisanu i potpisanu (potpisuju i učenik i roditelj/skrbnik) upisnicu,

2) liječničku potvrdu o nepostojanju kontraindikacija za smještaj u učenički dom te

3) potpisan ugovor o međusobnim pravima i obvezama s učeničkim domom

učenici dostavljaju osobno u Dom (31. 8. od 12 do 15 sati te 1. 9. od 8 do 12 sati) ili ih učitavaju sami u sustav na domovi.e-upisi.hr (ili ih šalju skenirane/fotografirane e-poštom na dom@ss-pomorska-bakar.skole.hr) do 18 sati 1. 9.

O ostalim rokovima pročitajte u Natječaju.

 

 

 

UPIS UČENIKA DRUGOG I VIŠIH RAZREDA U DOM

Učenici koji će u školskoj godini 2023./2024. biti učenici drugog ili višeg razreda Pomorske škole ili neke druge srednje škole s riječkog područja, a zainteresirani su za smještaj u Učeničkom domu „Tomislav Hero“, mogu se upisati u Dom tako da podnesu molbu za upis, koju onda razmatra Odgajateljsko vijeće i odlučuje o njoj na temelju broja slobodnih mjesta te dosadašnjeg uspjeha i vladanja. Zainteresirani učenici trebaju dakle ispuniti molbu za upis te ju poslati na dom@ss-pomorska-bakar.skole.hr.

 

 

SMJEŠTAJ STUDENATA U DOMU

Ako nakon upisa učenika ostane slobodnih mjesta, u Dom se mogu primiti i studenti Sveučilišta u Rijeci. Zainteresirani se trebaju javiti na natječaj Studentskog centra Rijeka za smještaj u studentskim domovima u srpnju. 

 

 

KONTAKTI

dom@ss-pomorska-bakar.skole.hr

0915274482

098439913

 

 

DOKUMENTI:

1. Pretprijava za Dom (jesenski rok) 

2. Odluka o uvjetima za prijam učenika prvih razreda u učeničke domove

3. Natječaj za prijam učenika prvih razreda u Dom

4. Molba za upis (drugi i viši razredi)

5. Molba za upis (učenici iz Ukrajine)