UPISI U DOM

U Domu mogu biti smještene učenice i učenici svih srednjih škola s riječkog područja. Zainteresiranim i prijavljenim učenicima koji upisuju prvi razred Pomorske škole upis u Dom je gotovo zajamčen, zbog kapaciteta Doma i bodova koje dobivaju zbog upisivanja Škole u čijem sastavu Dom djeluje. Ako nakon upisa učenika ostane slobodnih mjesta, u Dom se mogu primiti i studenti Sveučilišta u Rijeci.

UPISI U DOM ZA ŠKOLSKU 2022./2023. GODINU

UPIS UČENIKA PRVOG RAZREDA U DOM – JESENSKI ROK

U Dom se mogu upisati učenici koji upišu Pomorsku školu ili neku drugu srednju školu s riječkog područja. Upisi u Učenički dom odvijaju se putem stranice domovi.e-upisi.hr (na temelju Odluke i Natječaja). Molimo zainteresirana da ispune pretprijavu i pošalju je na dom@pomorskabakar.hr (alternativno na dom@ss-pomorska-bakar.skole.hr)

BROJ SLOBODNIH MJESTA ZA UČENIKE KOJI UPISUJU PRVI RAZRED SREDNJE ŠKOLE – JESENSKI ROK

8 mjesta za učenike

6 mjesta za učenice

Ovisno o broju prijava Dom može promijeniti kvote

GLAVNI ROKOVI – JESENSKI ROK

 1. 8. 2022. – prvi dan od kojeg se učenici mogu prijaviti za upis u neki učenički dom (odabir domova) u sustavu za upis na domovi.e-upisi.hr (vjerojatno od 12 sati)
  31.8. 2022. – završetak prijava (vjerojatno će prijave biti moguće do 12 sati), prvi dan od kojeg se može ispisati (isprintati) i dostaviti prijavnica za upis u neki učenički dom: učenici ispisane i potpisane (potpisuju i učenik i roditelj/skrbnik) prijavnice skeniraju/fotografiraju i učitavaju u sustav za upis na domovi.e-upisi.hr (ili ih dostavljaju razrednicima)
 1. 9. 2022. – drugi i posljednji dan za dostavljanje prijavnicaza upis, vjerojatno do 15 sati
 2. 9. 2022. – objava konačnih ljestvica poretka (popis učenika koji su ostvarili pravo na upis u Učenički dom u ljetnom roku), vjerojatno u 12 sati, od tada je moguće ispisivati i učitavati upisnice i liječničke potvrde
  2. i 5. 9. 2022. – upisi u Učenički dom: učenici ispisane i potpisane (potpisuju i učenik i roditelj/skrbnik) upisnice te liječničke potvrde o nepostojanju kontraindikacija za smještaj u učenički dom dostavljaju osobno u Dom (2. 9. od 12 do 14 sati, a 5. 9. od 8 do 17 sati), učitavaju sami u sustav ili ih šalju skenirane/fotografirane e-poštom na dom@pomorskabakar.hr (alternativno na dom@ss-pomorska-bakar.skole.hr).

O ostalim rokovima pročitajte u Natječaju.

UPIS UČENIKA DRUGOG I VIŠIH RAZREDA U DOM

Učenici koji će u školskoj godini 2022./2023. biti učenici drugog ili višeg razreda Pomorske škole ili neke druge srednje škole s riječkog područja, a zainteresirani su za smještaj u Učeničkom domu „Tomislav Hero“, upisuju se u Dom tako da podnesu molbu za upis, koju onda razmatra Odgajateljsko vijeće i odlučuje o njoj na temelju broja slobodnih mjesta te dosadašnjeg uspjeha i vladanja. Zainteresirani učenici trebaju dakle ispuniti

te ju poslati na dom@pomorskabakar.hr (alternativno na dom@ss-pomorska-bakar.skole.hr).

SMJEŠTAJ STUDENATA U DOMU

Ako nakon upisa učenika ostane slobodnih mjesta, u Dom se mogu primiti i studenti Sveučilišta u Rijeci. Zainteresirani se trebaju javiti na natječaj Studentskog centra Rijeka za smještaj u studentskim domovima u srpnju. 

DOKUMENTI:

 1. Pretprijava za Dom za jesenski rok
 2. Odluka o uvjetima za prijam učenika prvih razreda u učeničke domove
 3. Natječaj za prijam učenika prvih razreda u Dom
 4. Molba za upis